Viikonloppureissu Turkuun – kasvisruokaa ja kiertelyä

Vuoden 2021 synttärireissun kohteeksi valikoitui tänä vuonna Suomen Turku. Harva Suomen kaupunki tai kolkka antaa parastaan marraskuussa, mutta Turku onnistui vakuuttamaan hyvän ruuan, mukavan tunnelman ja mielenkiintoisten käyntikohteiden avulla jopa harmauden keskellä.

Matka Turkuun oli hauska jo sinänsä, sillä en ole ollut junassa sitten pandemian alkamisen jälkeen. Hyppääminen junan kyytiin perjantai-iltapäivästä tuntui siis yllättävän hauskalta! Testattua tuli myös ravintolavaunu, jonka tarjonta oli parantunut niistä ajoista kun lähes 10 vuotta sitten on tullut siellä asioitua. Maidot teehen löytyivät vegaanisena ja jotakin sopivaa ruokaakin näytti olevan tarjolla, vaikka olinkin varmistanut oman selustani ostamalla vegaanipatongin mukaan Picnicistä.

Aurajoki laivoineen viileänä talvipäivänä

Loistavan maukasta kasvisruokaa Huggessa

Hyvään juhlaan kuuluu hyvä ruoka ja olin katsellut muutaman kasvisruokaa tarjoavan ravintolan listoja ja sijainteja Turussa. Puoliksi arpomalla päädyimme varaamaan pöydän Huggesta, joka osoittautui loistavaksi ratkaisuksi. Paikan sisustus oli miellyttävä ja palvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Oli myös erittäin mukava syödä paikassa, jossa ruokalistalla suurin osa vaihtoehdoista on sellaisia, jotka käyvät itselle eli gluteenitonta kasvisruokaa.

Lautasella bataatteia ja taustalla kulho riisiä

Ruokalistaa katsellessa iski suoranainen valinnanvaikeus. Onneksi oma annos lunasti odotukset, kuten myös muun pöytäseurueen valinnat. Pääruoka oli täyttävää, mutta synttärien kunniaksi ahdoimme itseemme myös drinkit ja jälkkärit, jotka myös olivat herkullisia. Hugge oli todella loistava illallisvalinta ja ihastuin ravintolaan sen verran isosti, että olen melkein valmis ajamaan Turkuun päiväseltään Helsingistä vain täällä syödäkseni.

Kuparinen lasi ja kynttilä pöydällä. Taustalla baaritiski

Reissun toisena päivänä kävimme nopeasti syömässä Nordic Pizza Companyssa, joka oli ihan hotellimme vieressä. Hugge kokemuksen jälkeen jäi tämä paikka aika laimeaksi, vaikka ruuassa ei ollut mitään valitettavaa. Hyvää gluteenitonta pitsaa saa harvasta paikasta ja tämä paikka ei yltänyt sellaiselle tasolle, että suosittelisin itse paikkaa hyvästä gluteenittomasta pitsasta haaveilevalle. 

Jännittäviä hetkiä apteekkimuseossa

Kunnon kaupunkireissuun kuuluu mielellään museo ja pala historiaa, joten päätimme käydä tutustumassa apteekkimuseoon. Museossa oli melko hiljaista ja saimme kierrellä paikkaa rauhassa melkeinpä pelkästään omalla porukallamme. 

Vanhan apteekin tavaroita pöydällä

Folkloristiikan kursseilla itseäni on aina kiehtonut suuresti parantamiseen liittyvät teemat joten apteekkimuseon vanhoissa tavaroissa, pulloetiketeissä ja yrttinipuissa riitti tutkittavaa. Museoreissulle mahtui myös jännityksen hetkiä, sillä museossa oli hieman creepy tyttölasta esittävä nukke, jonka hiuksien ystäväni vannoi nähneensä heilahtaneen. Meinasin myös saada sydänkohtauksen poistuessani huoneesta ja huomatessani hahmon joka ei äsken ollut ollut siinä seisomassa huoneen nurkassa. Hieman tarkemmalla vilkaisulla tämä hahmo oli museon vanhoihin vaatteisiin pukeutunut työntekijä, joka oli ilmeisesti erittäin hiljaisesti tullut seisomaan huoneen nurkkaan…

Pitkähiuksinen lapsinukke istuu selin kameraan kasvot kohti ikkunaa vanhassa talossa

Turun yöelämä

Pandemian takia ei ole pahemmin tullut iltaisin ulkona käytyä, mutta päätimme käydä tutustumassa myös Turun yöelämään kun kerta koronapassilla tämä oli mahdollista. Suuntasimme ensi hotellimme Börs Katto -baariin synttäriskumpille. Paikka oli melko täynnä, mutta satuimme saamaan pöydän, johon istua hetkeksi alas ja päätimme jäädä. Itselläni on kattobaareja kohtaan aika suuria odotuksia ja tärkeintä on mielestäni kiva näkymä. Ainakin näin marraskuussa kun Börsin Katto-baarista näkyi lähinnä auki revitty tori ei kokemus ehkä ihan vastannut ajatuksiani synttäridrinkeistä kattobaarissa.

Google kertoi meille, että Linnakadulle oli avattu uusi paikka nimeltä Doris, joten suuntasimme katsomaan mestan. Paikka oli kuitenkin Onnela-toisinto 12 vuoden takaa, joten aika nopeasti totesimme, että paras kääntyä kannoillaan ja poistua.

Tässä vaiheessa iltaa päätin turvautua ex-turkulaiseen ystävääni, joka suositteli meille Dynamoa. Suuntasimme passeinemme paikkaan ja sinne jäimmekin loppuillaksi ennen hotellille paluuta. Rento meininki, kiva sisustus ja sopiva väljyys olivat toimiva kombo hyvän musiikin lisäksi. Tänne voisin suunnata uudestaankin sitten taas kahden vuoden päästä kun pandemialta uskallan.

Yöpyminen Hamburger börsissa

Hotelliksi olimme valinneet Scandicin juuri remontoidun Hamburger börsin, jonka saimme todella hyvään tarjoushintaan. Hotellin sijainti torin laidalla oli keskeinen ja kokemus ylipäätänsä ihan ok, joskaan mitään elämyksiä tai wau hetkiä ei hotelli tarjonnut. Huone oli melko pieni kolmelle aikuiselle ja yksi nukkui lapsille tarkoitetulla taitettavalla varavuoteella. Standart-huoneessa yöpyy verkkosivujen mukaan 3 henkilöä, mutta en tätä huonetta kyllä varaisi ainakaan pidemmäksi aikaa kuin 1 yöksi useammalle kuin kahdelle aikuiselle. Palvelu esimerkiksi sisäänkirjatumisessa oli hieman hidasta ja huonekaan ei ollut valmis sinne saapuessamme vaan siivous oli kesken ja odottelimme jonkin aikaa tavaroinemme käytävällä. Pienet asiat vaikuttavat kokonaismielikuvaan ja vaikka varsinaisesti mitään suurempaa vikaa ei paikassa ollutkaan ei jäänyt myöskään sellainen olo, että tänne haluaisi palata uudestaan. 

Hotellihuoneen sänkyjä

Shoppailua ja kaupungilla kiertelyä

Ennen kotiinlähtöä vietimme aikaa vielä kaupungilla kierrellen. Söpöstä pienestä kirjakaupasta lähti löytöjä mukaan ja kauppahallissa tuli vietettyä useampi tovi. Suunnitelmissa oli myös pyörähtää Best from the past -vintageliikkeessä ennen kotiinlähtöä, sillä liike sijaitsee lähellä juna-asemaa. Jotenkin aika kuitenkin vierähti nopeasti eteenpäin ja huomasimme, että tulee hieman kiire ehtiä junaan. Loppumatka juna-asemalle sujuikin sitten juosten ja hyppäsimme junaan juuri ennen junan nytkähtämistä liikkeelle.

12 thoughts on “Viikonloppureissu Turkuun – kasvisruokaa ja kiertelyä

 1. Turku on kiva kaupunki. Olen opiskeluaikana asunut siellä 8 vuotta ja edelleen tulee silloin tällöin käytyä. Uudistettu Hamburger börs olisi kiva käydä testaamassa, vaikka ei nyt niin säväyttänytkään. Ehkä silloin tulee testattua myös Hügge, joka vielä itselläni on kokeilematta.

  1. Turku on itselle ollut pitkään tuntemattomampi kohde vaikka onkin suht helpon matkan päässä käydä. Pandemian aikana on tullut tutustuttua enemmän myös kotimaan kohteisiin, mikä on ollut mukavaa.

  1. Ihastuin Hüggeen niin paljon, etten tiedä voinko enää muualle mennä syömäänkään jos Turkuun tulen uudestaan vai tuleeko tästä jokaisen Turun vierailun kantapaikka.

 2. Jutut Turusta kiinnostaa aina:) Turun seudulla tuli asuttua 17 vuotta, josta Turun keskustassa 7:n.
  Tuli jo yhtä toista Turun Aptiikkimuseota käsitellyttä blogia lukiessani mieleen, että kaikkina noina vuosina ei tullut käytyä Apteekkimuseossa. Samassa rakennuksessa olevassa Cafe Qwenselissä tuli käytyä sitäkin useammin. Mikäli käyt uudelleen Turussa niin käy juomassa kahvit/teet hyvien leivonnaisten kera. Kahvilassa on vanha Qwenselin talon tunnelma ja kesällä kahvilalla on vanhan miljöön ulkotilat ihan siinä Apteekkimuseon takapihalla.

 3. Me poikkesimme Turussa – ja uudessa Hamburger Börsissä – loppiaisena ja kahden aikuisen kokoonpanolla viihdyimme ihan hyvin 🙂 Kaupungilla tuli kierreltyä aika vähän liukkailla keleillä ja entisenä turkulaisena vierailut Turussa tapaavatkin olla enemmän sukulaistapaamisia kuin uusia ravintoloita tms. Cafe Qwenseliin olisi pitänyt kuitenkin mennä, sillä vasta jälkikäteen sain vinkin, että siinä missä Kauppahallista ei löytynyt norjanmunkkeja, niin sieltä kuulemma olisi saattanut löytyä! Entiselle turkulaiselle jotenkin Turkuun liittyvä makumuisto, jonka yrittää uudistaa aina tilaisuuden tullen.

 4. Kyllä Turku on aina Turku (vanha kotikaupunkini). Haluttaisi testata uusittu Hamburger Börs, ikävää etteivät teidän kokemuksenne olleet niin innostavia.

  1. Kokemus ei ollut mitenkään varsinaisesti huonokaan, mutta hieman viimeistelemätön. Ehkäpä hommat eivät vielä ihan pyörineet kunnolla heti avaamisen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top