Päiväretki Helsingistä: kotoinen Porvoo

Porvoo on yksi omia suosikkejani päiväretkikohteeksi Helsingistä ja siellä tulee käytyä yleensä vähintään kerran vuodessa. Kaupunki on sopivan pieni yhden päivän kiertelyyn, mutta matkailijoille löytyy monia vaihtoehtoja päivän viettämiseen. Omaan reissuuni kuuluu aina myös samat klassikkopaikat, joissa on lähes pakko käydä kotoisen fiiliksen saamiseksi.

Linnamäki

Reissun aluksi kävimme katsastamassa kirkon näkymät, kuten aina reissulla, mutta tällä kertaa jatkoimme hetkiseksi luontoon kohti Linnamäkeä. Linnamäki on lyhyen kävelymatkan päässä kirkolta oleva mäki, jossa historiallista tunnelmaa luovat isot vallihaudat. Mäeltä on myös hienot maisemat kaupunkiin, joten pieni reippailu ja kiipeäminen ovat sen arvoisia.

Brunbergin myymälä

Omalla reissullani käyn aina Brunbergin myymälässä ainakin kääntymässä ja nappaamassa jonkin karkkipussin mukaan. Ilman tätä käyntiä Porvoon reissu ei tunnu Porvoolta. Näin korona-aikaan pieni puoti oli ehkä hieman ahdistavan täynnä, joten nappasimme ostokset nopeasti mukaan ja poistuimme karkkeja rikkaampina ulos ovesta.

Syömistä ja kahvittelua

Porvoon reissussa olennaista on kaduilla kävelyn lisäksi myös syöminen. Tavoitteena on yleensä käydä vähintään kahdessa paikassa reissun aikana, joista toisessa nautitaan ruokaa ja toisessa herkkuja.
Ruokailussa päädyimme tällä kertaa testaamaan Kiva cafe-streetfood-barin, sillä ilma oli todella ihana ja terassi rauhallinen (jos erittäin ärhäkkäitä ja nopeita lintuja ei lasketa). Valitsimme listalta steam bunit, joista itselleni gluteenittoman version. Oma Pafos niminen herkkuni halloumilla ja paprikahillokkeella oli aivan täydellinen! Matkaseurani ei sen sijaan innostunut aidosta steam bunista. Kerrankin gluteeniton ruoka sai enemmän ihastelua kuin normaali vaihtoehto.

Kahville istahdimme Porvoon Paahtimoon. Kahvia juomattomana cokis rakastajana en osaa sanoa paikan kahveista, mutta tee oli hyvää.

Seuraava Porvoon reissu on varmasti tulossa taas tulevaisuudessa, joten jaa parhaat vinkkisi Porvooseen kommenteissa!

16 thoughts on “Päiväretki Helsingistä: kotoinen Porvoo

  1. Juuri luin jonkun Visit Porvoo tms. organisaation Porvoo-jutun, jossa mainostettiin myös yöpymistä Porvoossa. Taidettiin myös puhua joulutunnelmasta Porvoossa, joten olisiko se yli yön retki joskus joulukuussa, sopivalla säällä, jotain. Mietinnässä on. Päiväretkillä paikoitus on melkein aina osoittautunut isommaksi tai pienemmäksi ongelmaksi, jos vaikka hotellimajoitus auttaisi siinäkin.

    1. Mietinnässä oli tänä kesänä myös tuo yöpyminen, mutta skippasin sen sitten kun pääsee niin kätevästi käymään päiväseltään. Voisi miettiä jonkinlaista staycationia Porvoossa! Itse olen jättänyt auton Aleksanterinkadun toiselle puolelle. Aina reippaasti ilmaisia parkkiksia tarjolla ja ei ole itselle tuntunut liian pitkältä matkalta kävellä kaupungin vanhaan osaan.

  2. Tänä vuonna en ole vielä Porvooseen ehtinyt, tai ainakaan keskustaan asti. Kävin Albert Edelfeltin museossa kesällä ja se oli kyllä kiva käyntikohde. Samalla reissulla piipahdettiin kävelyllä Haikon kartanon puutarhassa, kun se kerran siinä vieressä oli ja liittyväthän ne toisiinsa Edelfeltin myötä..

  3. Porvoo on ihana. Ei ole vielä kahta viikkoakaan siitä, kun taas kävin siellä. Otimme pyörät mukaan ja päätimme katsoa ihan jotain muuta kuin keskustan kauniita taloja ja katuja. Onnistui sekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top