Ravintolasuositus Tallinnaan: Leib Resto & Aed

Kenelle: Haluat hyvää ruokaa ja palvelua, josta olet valmis maksamaan hieman ekstraa
Missä: Tallinnan vanhakaupunki
Ota huomioon: Pöytävaraus voi olla tarpeellinen

Ruualla on yleensä matkoillani muutama funktio: pitää kylläisenä (ja ei kiukkuisena) sekä johdatella paikalliseen kulttuuriin makujen kautta. Tiettyjä ruokia, kuten hyvää risottoa himoitsen, mutta en voi mitenkään sanoa olevani erityisesti ruuasta innostunut matkailija ja yleensä arvostelenkin lähinnä yleisimmän matkaruokani eli ranskalaisten tarjontaa ja makua. Päiväristeilyllä Tallinnaan päätimme kuitenkin käyttää ajan ravintolassa herkutellen ja jätin suosiolla ravintolan valinnan ystävilleni, ja kiitos heidän, päädyimme aivan nappivalintaan.

Leib tarjoaa kävijöille herkullista Virolaista lähiruokaa, jonka voi valita kausittain vaihtelevasta ruokalistasta. Ravintolassa oli myös erittäin hyvä palvelu ja asiantunteva henkilökunta, joilta sai lisätietoa omasta annoksestaan sen tullessa pöytään. Palvelu oli nopeaa ja ruuatkin tulivat mukavalla tahdilla jutustelun lomassa. Arvostan erityisesti ravintolassa ollessani sitä, että asiakkaat otetaan huomioon ja henkilökunta on tilanteen ja työnsä tasalla. Tässä paikassa nämä odotukset ylitettiin.

Alkupalaksi vuohenjuustoa

Olimme alunperin ajatelleet lounastaa paikassa, mutta päädyimmekin sitten syömään 3 ruokalajia, joista jokainen oli todella herkullinen. Valitsin pääruuaksi kalaa, joka tuntuu olevan välillä ravintolassa hieman haastava ruoka, mutta tässä paikassa valinta oli hintansa väärti. Listalta löytyi myös gluteenitton vaihtoehto myös sellaiselle, joka ei syö lihaa.

Paras ravintolassa syöty kala-annos

Hintataso on muihin Tallinnassa vierailemiini paikkoihin nähden hieman korkeampi, mutta niin oli myös ruuan laatu. Hinnat ovat suunnilleen samaa tasoa kuin Suomessa maksat perusruuasta jossakin ketjuun kuuluvassa ravintolassa. Toisaalta täällä saat samalla hinnalla, jotain paljon perusruokaa ja vatsantäytettä parempaa. Leib käänsi lähinnä suolasta, rasvasta ja suklaasta innostuvan ruokatylsäilijän pään arvostamaan hyvää ravintolaa rahojen kulutuskohteena. Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan ravintolaa seuraavalla Tallinnan matkalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top