Staycation Helsingissä – St. George

St. George tarjoaa matkustajalle ylellisyyttä ja rauhaa aivan Helsingin keskustassa. Ystävällinen palvelu ja loppuun asti mietityt pienet yksityiskohdat viimeistelivät ihanan ja rentouttavan viikonlopun hotellissa.

Staycation viikonlopulle oli muutama tavoite: rentoa yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja ripaus luksusta. Alkuperäisessä suunnitelmassa oli myös poreamme, mutta näitä ei näytä hotellihuoneista pahemmin löytyvän, joten päätimme sen sijaan valita paikan, jossa on kylpylä.

Hienommassa hotellissa olen elämäni aikana tainnut olla kaksi kertaa, sillä yleensä säästän majoituksessa. Tällä kertaa kun ajatuksena oli nimenomaan nauttia hotellista oli St. George tähän oiva valinta. Vastaanotto ja palvelu saapuessa oli ystävällistä ja laadukasta. Saimme myös sunnuntaille late check outin järjestymään ilman erillistä maksua, mikä mahdollisti rennon sunnuntain vieton. Meille myös kerrottiin koronakäytännöistä hotellissa, mikä lisäsi paikasta tullutta hyvää kuvaa.

Pizzaa Punavuoressa

Hotellin läheltä löytyy monia hyviä ravintolavaihtoehtoja. Mikään ei kuitenkaan voita hyvää pizzaa ja valitsimme Iso Robalta löytyvän Jackien sen aitojen italialaisten raaka-aineiden vuoksi. Kaikki paikan pizzat ovat myös saatavilla gluteenittomana ja kasvisvaihtoehtoja löytyi runsaasti.

Helsingin kaduilla lauantai-iltana kävellessä oma kotikaupunki tuntui jännittävältä ja ravintolassa syöminen pieneltä seikkailulta. Korona-aikana on oppinut arvostamaan näitä pieniä ihania hetkiä vielä entistäkin enemmän.

Rento sunnuntai huoneessa ja kylpylässä

Parasta hotelleissa ovat sängyt. Muhkeat tyynyt ja peitot ja makoisat unet. Jostain syystä nukun hotelleissa loistavasti. Ehkäpä siksi etten voi yöllä keksiä uutta mahdollista projektia, joka täytyisi aloittaa sillä sekunnilla. St. George ei tuottanut pettymystä myöskään unien suhteen ja aamulla oli ihana jäädä makoilemaan sänkyyn valon siivilöityessä verhojen lävitse.

Koko päiväksi ei kuitenkaan sänkyyn voinut jäädä, sillä ohjelmassa oli aamupala ja kylpylä. Aamupala oli täyttävä ja hyvä, myös gluteenittomilla vaihtoehdoilla. Ehkäpä jäin itse kaipaamaan aamupalalta vielä enemmän, vaikka tarjonta olikin maukasta ja terveellistä. Esimerkiksi pannukakkuja, sillä täydellisellä aamiaisella syötäisiin toki pannukakkuja.

St. Georgen kylpylä oli ihana lisä yöpymiseen. Kylpylästä löytyi kaksi saunaa, pieni uima-allas ja kylmävesiallas. Uima-altaan vesi oli jotain lämpimän ja uimahalliveden väliltä, joten vilukissana ei sinne suoranaisesti tehnyt mieli jäädä lillumaan. Hetken aikaa kuitenkin pystyi mukavasti uiskentelemaan. Harkitsin myös kylmäaltaaseen menoa, sillä se näytti niin houkuttelevalta. Testattuani vettä tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja päätin valita saunan kylmässä vedessä pulahduksen sijaan.

Kylpylä on melko pieni ja esimerkiksi naisten pukuhuoneessa oli vain 2 suihkua. Nyt kylpylässä oli melko rauhallista ja mukavasti tilaa, mutta ruuhkaisampaan aikaan kannattaa käyntiin varata hieman aikaa.

Kotiin palatessa tuntui siltä kuin olisi ollut lomalla kauemmin ja pidemmällä kuin omassa kaupungissa lyhyen matkan päässä. Ehkäpä juuri tuo tunne on se, joka kertoo onnistuneesta staycationista.

St. Georgessa vierailin marraskuun alussa. Tarkastathan mahdolliset uudet koronaan liittyvät rajoitukset erikseen.

12 thoughts on “Staycation Helsingissä – St. George

 1. Minun mielestäni staycation, johon sisältyy rentoutumista ja ripaus luksusta, on ihana valinta tähän pimeään vuodenaikaan. St. George tuntuu olevan suosittu valinta staycationiin. Loistava tapa päästä lataamaan akkuja. Kesällä sitä ei niin malta jäädä vain loikoilemaan vaan mielellään nauttii ulkoilmasta ja olokin on usein energisempi kuin harmaana marraskuisena päivänä.

 2. Me vietimme viime vuonna joulun St Georgessa – ihan mukiinmenevä kokemus, joskin ehkä olisimme jouluaterialle kaivanneet myös vähän perinteisempiä vaihtoehtoja, jotenkin meillä Lähi-idän ruoka ja joulu eivät ihan yhdistyneet mielissämme. Mutta kävi aterialla sentään joulupukkikin 🙂
  Pyhäpäivänä ainakin tuo oli kiva sijainti, kun kaupunki oli tietysti hyvin rauhallinen.

 3. Tuo on kyllä yksi niistä hotelleista, joihin voisin ulkomaista vierasta suositella tutustumaan vaihtoehtona. Kiva miljöö siinä Vanhan kirkkopuiston kyljessä ja upea aulabaari.

 4. En ole vielä päässyt itse staycationeiden makuun, kun normaalisti vietän niin paljon aikaa hotelleissa työmatkoilla, että Suomessa viihdyn aina parhaiten kotona. Nyt kun kotona on tosin saanut olla ihan kylliksi, niin voisin ehdottomasti harkita! 🙂 Tuosta hotellista olen kuullut paljon hyvää. 🙂

  1. Itse luulen, että voisin asua hotellissa enkä kyllästyisi! Parasta olisi ettei tarvitsisi siivota itse. Voin kyllä suositella St. Georgea staycationiin.

 5. Kiitos vinkistä – italialainen pizzeria gluteenittomilla kasvisvaihtoehdoilla tullee varmasti kokeilluksi Helsingissä jonain päivänä.

  Hyvä kuulla, että gluteenittomia vaihtoehtoja löytyi myös St. Georgen aamupalalta. St. Georgen leipomokahvilasta kirjoitin n. vuosi takaperin, ja silloin ei siellä gluteeniton valikoima ollut kovinkaan mainittava.

  1. Kiva, että vinkki tulee käyttöön. Nuo gluteenittomat vaihtoehdot piti pyytää erikseen, mikä on ehkä hieman ärsyttävää, mutta toisaalta eipähän sitten ole sekoittuneet muiden tuotteiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top