Kokemuksia Tjäreborgin pakettimatkalta

Viimeisten vuosien aikana on tullut matkusteltua lähinnä omatoimisesti, mutta kesäloman lopulle halusimme helppoutta. Päädyimme siis tutkailemaan äkkilähtöjen valikoimaa ja nappaamaan edullisen pakettimatkan Pargaan Tjäreborgin kautta. Pakettimatka toi kaivattua kätevyyttä ja rentoutta lomaan, mutta viime kerrasta myös moni asia oli muuttunut huonompaan suuntaan.

Pakettimatkan sisältö

Pakettimatkan sisältö pääsi hieman yllättämään, sillä hintaan ei kuulunut mitään muuta kuin lento ja hotelli. Kaikki muut lisäpalvelut olivat maksullisia lentokoneen istumapaikasta, laukkuihin ja hotellin aamupalaan. Hinnan sisältö olisi voitu mielestäni paremmin kuvata heti varauksen alussa, jolloin hintavertailua olisi ollut helpompi tehdä ennen varaukseen siirtymistä.

Maksullisista lisäpalveluista päädyimme lopulta valitsemaan yhden ruumalaukun (tarjoushintaan 11e) sekä lentokenttäkuljetuksen hotellille. Kuljetus oli ehdottomasti hintansa väärti ja laukkukin mukava lisä, kun mukaan sai pyyhkeet sekä shampoot. Istumapaikoista sen sijaan emme maksaneet ekstraa ja toiseen suuntaan lentäessä istuimme lähekkäin, mutta emme vierekkäin, mikä oli hieman ärsyttävä aloitus yhteiselle lomalle.

Kelta-valkoisen auringonvarjon kulma vasemmalla, palmunlevä oikealla ja sinistä taivasta

Palvelut kohteessa

Kentällä matkaoppaat olivat vastassa ja ohjasit oikeaan bussiin sekä varmistivat matkustajien pääsyn hotellille saakka. Opas oli tavoitettavissa puhelimitse koko matkan ajan, joskaan meille ei tullut äkillistä tarvetta olla yhteydessä matkanjärjestäjään matkan aikana. Ensimmäisenä päivänä olisi järjestetty kävelykierros, mutta sateesta johtuen päätimme tämän skipata ja ottaa rennon aamun hotellihuoneessa. Matkan aikana kävimme toimistossa ainoastaan varaamassa retkiä ja tällöin saimme erittäin hyvää palvelua.

Retket

Valitsimme viikon matkalle 2 retkeä Tjäreborgin kautta, joista erityisesti toinen oli ehdottomasti hintansa väärti. Valmiilla retkillä kohteet on mietitty valmiiksi ja lähtö sekä paluu tapahtuu hotellilta, jolloin ei oikeastaan tarvitse muuta kuin ilmestyä paikalle. Retkistä saa myös enemmän irti oppaan johdolla kuunnellessa selostuksia. Retkien kielinä meillä oli suomi/englanti ja toisella retkistä pelkästään englanti. Kaksikielisellä retkelläkin mielestäni englanti oli kuitenkin melko hallitseva, joten mikäli ei ole tottunut kieltä käyttämään menivät varmaan osalta osa faktoista ohi. Huonona puolena valmiilla retkillä on se, ettei aikatauluihin voi itse vaikuttaa ja molemmilla retkillä itselleni jäi fiilis, että aikaa kohteessa olisi ollut hyvä olla enemmän.

Pakettimatka – kannattaako vaiko ei?

Pakettimatka on mielestäni varteenotettava vaihtoehto omatoimimatkailulle silloin kun haluaa lomailla rennosti ja nähdä suosituimpia kohteita. Meille se tarjosi toivottua helppoutta ja viikon aikana sai keskittyä rentoutumiseen ja lomailuun asioiden selvittelemisen sijaan. Matkaa varatessa kannattaa huomioida paketin sisältö ja verrata hintoja.

5 thoughts on “Kokemuksia Tjäreborgin pakettimatkalta

  1. Kokeneena omatoimimatkailijana pakettimatkat ovat alkaneet kiinnostaa niiden helppouden vuoksi. Niin monta asiaa voi mennä pieleen varatessa kaiken erikseen eikä voi silloin syyttää kuin itseään ja pihistelyään.

    Yllättävää kyllä että paketteihin kuuluisi vain lennot ja hotelli. Minulla oli käsitys että kuljetukset, joku retki tai kaksi, sekä useampi ruokailu per päivä kuuluisi. Ehkä näillä lisämaksullisilla palveluilla pidetään yllä mielikuvaa että pakettimatkatkin voivat olla edullisia (riisuttu pois kaikki ylimääräinen). Toisaalta on mukavaa käydä testailemassa pikkuisia paikallisia ruokapaikkoja ja kokkailla itsekin. Siirtymisistä kyllä maksaisi mieluusti ylimääräistä ettei tarvitse stressata nousiko bussiin oikealta puolen katua.

    1. Pakettimatkassa on tosiaan parempi tuo turva, jos joku menee pieleen. Luulen, että matkatoimistoilla on nykyään kova kilpailu hinnoissa ja ovat siksi karsineet palveluita, jotta paketin saa halutessaan myös edullisemmin.

    1. Joihinkin kohteisiin minne matkustetaan paljon sopivat erittäin hyvin. Jos matkailee vähemmän käydyissä kohteissa ei paketteja usein edes ole tarjolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top