Matkakohteen valitsemisen vaikeus

Lomamatkustamisen vaikein vaihe ainakin itselleni on kohteen valinta ja usein huomaankin päätyväni jonnekin täysin muualle kuin paikkaan johon olin aluksi kuvitellut matkan varaavani. Tämän vuoden maaliskuussa olin suunnitellut lähteväni käymään Roomassa, mutta päädyin lopulta Lontooseen, jossa vietin aivan ihanan viikonlopun.

Osasyynä siihen, että päädyn säätämään matkakohteen kanssa on suhteellinen budjetointi eli se, että en halua maksaa ”liikaa”, jostakin tietystä palvelusta. Olin päättänyt viettää vuodenvaihteen 2017-2018 ulkomailla ja sovimme yhdessä ystäväni kanssa, että lähdemme yhdessä reissuun. Hetken aikaa matkoja selailtuamme totesimme, että niin haluavat muutkin tuona ajankohtana, mikä tarkoitti kalliita hintoja riippumatta kohteesta. Niinpä päätimme luopua ajankohdasta ja katsoa äkkilähtöjä joulu-tammikuulle.

Päädyimme siihen, että jos uusivuosi vaihtuu Suomessa olisi kiva, että matkalla olisi lämmintä. Kananarian äkkilähtöjen useamman päivän selailu aiheutti lähinnä keskustelua siitä onko 20 astetta oikeasti lämmin ja kuinka paljon Kanarian matkasta voi maksaa. Ystäväni varovainen ehdotus siitä, että vilkaisisimme nopeasti hintavertailun vuoksi Aasian matkoja sai helposti tuulta alleen. Äkkilähtöjen joukosta löytyikin todellinen helmi eli Vietnamin matka hieman yli 700€. Varausta ei voinut kuitenkaan heti laittaa sisään, koska oli huomioitava muutama muuttuja, kuten oman työpaikkansa säilyttäminen. Seuraavana päivänä kun lähtöluvat oli saatu ei matkaa tietenkään enää ollut tuohon hintaan, mutta sen sijaan ajatus reissusta Vietnamiin oli juurtunut sen verran syvälle, etteivät muut kohteet enää tuntuneet oikeilta.

Aloitimme siis järjestelmällisen lentovaihtoehtojen tutkimisen. Perusteellisen selvitystyön tuloksena totesimme, että saamme joko matkata puolet lomastamme tai ylittää budjetin kolminkertaisella summalla ja nauttia suorien lentojen autuudesta. Koska kumpikaan vaihtoehdoista ei tuntunut houkuttelevalta oli aika viimeisen oljenkorren eli Skyscannerin avoimen haun. Tsekkasimme mm. Kuala Lumpurin, Bangkokin ja muutaman muun kohteen ennen kuin sopivan hintaiset ja mittaiset lennot Balille osuivat silmään.

”Mennäänkö Balille?” Hetken hiljaisuuden jälkeen vastaus kuului: ”Joo mennään”. Näin sitten lopulta muutaman minuutin miettimisen jälkeen ostimme lennot Balille ennen kuin mielipide ehtisi taas vaihtua. 2 viikon säätämisen jälkeen suuntaamme nyt sitten Balille. En voisi olla enemmän innoissani!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top