Kokemuksia Qatar Airwaysista

Lensimme Krabille Qatar Airwaysin lennoilla vaihtamalla konetta Dohassa. Vaikka lennot eivät menneetkään kovin nautinnollisesti menomatkalla myöhästymisen ja paluumatkalla ruokamyrkytyksen takia voin kuitenkin lämpimästi suositella Qatar Airwaysia lentoyhtiönä.

Ennen lentoa

Olimme ostaneet lennot Supersaverin kautta, joten kun jouduimme vaihtamaan kohdetta, asioimme Supersaverin asiakaspalvelun kanssa Qatarin sijaan. Qatarin verkkosivuilta voi ennen lentoa varata itselleen sopivan ruuan useista vaihtoehdoista sekä valita mieluisensa istumapaikat varausnumerolla sisäänkirjautumalla ilman lisäkuluja. Mikäli siis ostaa lennot jonkin muun palvelun kautta ei kannata maksaa ekstraa näistä jutuista kun ne voi kuitenkin käydä tekemässä Qatarin omilla verkkosivuilla ilmaiseksi. Ainut haaste ruuan valinnoissa oli, että valita voi vain yhden erikoisruokavalion kerrallaan, joten sekä gluteenittoman, että lihattoman vaihtoehdon valitseminen samaan aikaan ei ollut mahdollista.

Lennolla

Lennolla palvelu oli erittäin ystävällistä ja ammattimaista. Sain automaattisesti ilman erikoisempaa hämminkiä gluteenittoman ruuan vain istumalla oikealla paikallani ja myös välipalat löytyivät gluteenittomina, kuten oli tilattu. Paluulennolla alkanut ruokamyrkytystuskaa auttoi ystävällinen henkilökunta, joka sijoitti minut uudelleen istumaan aivan wc:n viereen ja toivat peittoja, sekä oman litran vesipullon. Henkilökunta myös otti lennolla yhteyttä lääkäriin, jonka ohjeiden mukaan sain lääkkeitä, jotka helpottivat oloa muutamaksi tunniksi. Joku henkilökunnasta kävi myös tasaisesti tsekkaamassa vointia ja kysymässä tarvitsinko jotakin. Vaikka tällaiset tilanteet ovat varmasti asia, jota käydään koulutuksissa läpi tuntui aito välittäminen kuitenkin henkilökunnan toiminnasta. Asia, jota osaa arvostaa tuollaisena huonona hetkenä.

Vaihtaminen Dohassa

Menolennolla lumimyräkkä ja jonotus jäänestokäsittelyyn viivästytti lentoamme muutamalla tunnilla, joten vaihtoaikaa jäi melko minimaalisesti. Ehdimme kuitenkin seuraavalle lennollemme 40 minuutin vaihtoajasta huolimatta vaikka menimme myös uudelleen turvatarkastuksen lävitse. Kentällä ei ollut pahemmin jonoja tai ruuhkaa, joten uskaltaisin tällä kentällä vaihtaa myös suhteellisen lyhyellä noin tunnin ajalla. Myös laukkumme ehtivät koneeseen. Paluumatkalla olin ajatellut hieman tutustua kenttään, mutta jo kentällä alkanut lievä huono olo johti siihen, että istuin suurimman osan aikaa penkillä lepäilemässä. Kentän palveluista ei siis ole pahemmin sanottavaa. Kentällä oli kuitenkin siistiä ja esimerkiksi wc-tilat olivat isot ja koppeja löytyi riittävästi isommillekin ihmismassoille.

Kaikinpuolin Qatar Airwaysista jäi hyvä kuva ja voisin lentää yhtiöllä uudelleenkin.

10 thoughts on “Kokemuksia Qatar Airwaysista

 1. Etsein ”hiki hatussa” 😀 sitä kohtaa Qatarin verkkosivuilta, missä saisi nämä paikkavaraukset ym tehtyä. Minä puusilmä en löydä niitä mistään. Matkaamme on kaksi viikkoa aikaa.
  Entä miten viisumit?

  1. Hei ! Paikkavaraus tulee vastaan kun tilaat lipun normaalisti lentoyhtiön sivuilta.Viisumia ette tarvitse,olette transit matkustaja,tai normaali lomamatka.Hyvää matkaa

  2. Se oli joo hieman hankala löytää sieltä, mutta pitäisi tulla kohdan ”My trips” alta kun kirjautuu sinne sisään. Viisumivaatimus riippuu maasta johon olet matkaamassa. Thaimaaseen ei lyhyelle reissulle (alle 30 päivää) tarvitse viisumia, mutta varmista, että passi on voimassa 6kk matkan jälkeen.

 2. Muutamia kertoja Qatarilla lennellyt. Koneet siistejä, uudehkoja ja ajallaan. Henkilökunta ystävällistä ja palvelualtista. Pakko vielä mainita, että nyt kun on ne synttärihulinat niin lippujen hinnat ovat todella edullisia lyhyilläkin vaihdoilla aasian suuntaan helsingistä.
  Miinuksista jos hakemalla hakee niin kuulokkeet on aika hempulit ja ei niin mukavat pitkillä lennoilla.

  Huomenna taas matkaan Qatarin siivillä kohti Malesiaa =)

  1. Jep kuulokkeet ei kyllä sopinut omaan päähän ollenkaan, olisin tarvinnut jonkun lasten koon xD Liitäntöihin ei sovi myöskään omat, että voisi vaihtaa. Eipä kyllä tosin paljon mitään muuta valittamisen aihetta löytynyt.

   Mukavaa reissua Malesiaan!

 3. Vielä ei ole löytynyt edullisia matkoja!
  Muuta murhetta ei sitten olekaan!
  Onko nämä meno paluu vai vain meno?

  1. Meillä oli menopaluu lennot Qatarilta. Välillä löytää edullisesti ja välillä ei. Me matkattiin hieman sesongin ulkopuolella niin lennot oli edullisemmat ja esim paluumatkan eka lento oli lähes tyhjä.

 4. Qatarin siivillä on tullut makustettua. Viimeksi juuri Dohan kautta Balille. Eipä jäänyt yhtiöstä mitään moitittavaa, päinvastoin. Tarjoilut pelasi. Pitkä lento ( yli 10t) Dohasta Denpasariin sujui hyvin henkilökunnan huolehtiessa hyvin matkustajien nestetasapainosta. Ruokaa tarjoiltiin jopa liikaakin. Yhtiön hinnat todellakin kestävät vertailun. Nytkin varailen matkaa kaukoitään ja ykkösesksi nousee vertailussa Qatar Airways. Eli Dohan kautta jälleen matkaan. Ja todella Dohan kenttäpalvelut eivät toistaisksi ole jättäneet toivomisen aihetta. Vaikka on ollut lyhytkin vaihtoaika n.1 tuntikin niin kaikki on toiminut moitteitta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top