Koiran kuljettaminen repussa

Britanniaan muuttamisen suunnittelun osana oli miettiä mikä olisi kaikista kätevin apuväline koiran kanssa matkustamiseen kun tiedossa olisi paljon tavaraa ja useita vaihtoja kiireisillä asemilla. Mietin pitkään vaunujen ja repun välillä päätyen lopulta reppuun, sillä repun kanssa voi kävellä portaita ja molemmat kädet jäävät vapaaksi.

Tutkittuani useampi vaihtoehtoja päädyin tilaamaan USA:sta K9SportSack -nimisen repun, sillä arvostelut ja tuote itsessään tuntuivat meille parhaalta vaihtoehdolta erityisesti, kun koira ei ole aivan käsilaukkukokoa vaan siinä 10kg paikkeilla.

Repusta on viimeisen puolen vuoden aikana tullut meidän molempien lemppari ja kun reppu otetaan esiin on koira yleensä siellä istumassa sen verran innoissaan, että häntää on heilumisen takia vaikea saada laitettua repun sisään. Repun parhaita puolia on se, että kädet jäävät vapaaksi ja esimerkiksi ruuhkassa ei tarvitse pelätä koiran jäävän ihmisten jalkoihin. Erityisen kiitollinen olen ollut reppuvalinnasta esimerkiksi Hampurissa ja Victorian asemalla junia vaihtaessa. Koen myös, että reppu on tarjonnut mahdollisuuden ottaa koira useammin mukaan. Iines alkaa olemaan jo hieman vanhempi ja pitkät kävelymatkat alkavat olla liian rankkoja. Repusta on kuitenkin kiva päästä juoksentelemaan sopivissa paikoissa ja sitten taas jatkaa matkaa repussa kun alkaa väsyttää. Koiran kantaminen pitkiä matkoja repussa on toki koiran painosta riippuen myös uuvuttavaa ja vaatii kuntoa. Pisimmillään olen yhtäjaksoisesti kantanut koiraa noin 4-5km matkoja ja loppumatkasta alkaa jaloissa ja olkapäissä tuntua. Reppu ei myöskään ole yhtä hyvä ergonomisesti kuin rinkka eikä siinä esimerkiksi ole vyötärön ympäri menevää nauhaa. Oman haasteensa tuo myös koiran liike repussa ja se, että paino vaihtelee koiran liikkeiden mukaan. Parhaiten reppu sopiikin mielestäni käytettäväksi niin, että koiran voi sinne laittaa tiettyjen siirtymien ajaksi ja muuten saa olla hihnassa tai vapaana mukana. Meillä reppu toimii myös avattuna nukkumapaikkana reissuilla eli Iines voi käydä repun kankaan päälle nukkumaan ja näin myös oma ”peti” kulkee aina mukana.

Reppu toimii myös omana petinä

K9SportSackin tilaaminen

Repun voi tilata netistä yrityksen verkkosivuilta ja toimitukset lähtevät kaikkialle maailmaan.  Suomeen tilatessa hintaan tulevat vielä tullimaksut eli repulle tulee lopulta hieman enemmän hintaa. Yrityksen asiakaspalvelu on hyvin toimiva ja suosittelen olemaan sinne yhteydessä oikean repun valitsemiseksi. Laitoin itse kuvan ja koiran tarkat mitat ja sain sitä kautta suosituksen oikeasta reppukoosta, joka on meillä toiminut erittäin hyvin.

Toimitus kotiin tuli UPS:n kautta ja muita vaihtoehtoja ei ole. Kuljetusfirmat eivät ole omia lemppareitani, joten tämä oli hieman harmillista, mutta paketti kuitenkin tuli perille ilman ongelmia kunhan vain jaksoi aktiivisesti olla firmaan yhteydessä kuljetuksen suhteen.

Repun käyttöönotto ja käyttö

Jännitin myös hieman sitä viihtyisikö Iines repussa. Tein ensimmäisen repputestailun kotona namien kanssa ja jonkin ajan säätämisen jälkeen sain koiran reppuun ja repun jotenkuten selkään sänkyä apuna käyttäen. Ensimmäisellä kerralla Iines ei oikean viihtynyt repussa, mutta luulen tämän johtuneen siitä, että olimme vain kotona. Toisella kerralla testailussa laitoin takin päälle ja lähdettiin bussiajelulle ja tällä kertaa repussa matkustamisesta ei tullut mitään vastalauseita. Nykyään reppu onkin sitten jo hyvä paikka ottaa nokoset eli meillä repun käyttöön on totuttu erittäin hyvin!

Reppu testissä ensimmäistä kertaa

Repun saaminen selkään ilman apua on hieman haastava operaatio, joten ensimmäisillä kerroilla on hyvä jos apua on saatavilla. Oma suosituin tee-se-itse-tekniikkani on asettaa koira repussa penkille ja mennä kyykkyyn, sitten ujuttaa molemmat kädet kantohihnoista ja vetää tämän jälkeen reppu kiinni selkään, kiristää ja nousta ylös. Toinen vaihtoehto on nostaa koira syliin sivulle, laittaa toinen käsi sisään ja pitää reppua kantohihnasta samalla kun ujuttaa toisen käden hihnan. Muutamaan kertaan kokeilemalla löytyy varmasti oma tyyli ja yrityksen sivuilta löytyy myös ohjevideoita.

Kaiken kaikkiaan meillä on oltu hyvin tyytyväisiä reppuun ja on huippua reissata enemmän oman parhaan kaverin kanssa!

Seuraa meidän matkustelua Instassa: anmarien_cfc ja lecava_lier

6 thoughts on “Koiran kuljettaminen repussa

  1. Koiran ei käytännössä pitäisi olla mahdollista päästä ulos repusta, sillä siinä on takana ”kliksut”, jotka pitävät vetoketjut paikoillaan. Reppuja on eri kokoja ja tuo taitaa olla niitä isoimpia, sillä repuissa on myös painorajat. Kovin paljon painavampaa ei tosin jakaisi kannellakaan.

  1. IKEA kassista on näköjään moneksi. Vähän menee kyllä koiran omistajan elämä hankalaksi, jos ei saa kuljettaa koiraa julkisissa. Mitenköhän Nykissä esim taksit ottavat koiria.

 1. Hei! Harkitsen tuon repun ostoa ihan vaan julkisilla liikkumista (ja kaupungilla) varten. Koira jännittää busseissa ja junissa. Ja räyhää ihan tosissaan kun tulee muita koiria lähelle. On sheltti ja painaa noin 14kg. Mitä olet mieltä; olisiko järkevä ostos?

  1. Hei, kiitos kysymyksestäsi! Tuntematta koiraasi tämän tarkemmin on tietysti hieman hankala tähän vastata. Sanoisin, että jos on rauhassa sylissä voisi reppu olla toimiva vaihtoehto. Julkisissa liikkuessa reppua voi pitää myös etupuolella, jolloin koira on tavallaan tuettuna sylissä.
   Tärkeintä olisi se, että koira tuntee repun olevan hauska ja turvallinen paikka. Ihan ensimmäisellä kerralla, kun kokeiltiin, Iines selkeästi jännittä ja tärisi repussa hetken aikaa, mutta on hyvin tottunut muuten matkustamaan, joten tämä meni voin 5 minuutissa ohi. Meillä Iines on aina hinkumassa matkaan mukaan ja ensimmäisen kokeilukerran jälkeen tajusi, että kannattaa olla kärppänä paikalla, kun reppu otetaan esille.
   Jäin vähän miettimään tuota, että pystyykö koirasi rauhoittumaan reppuun, jos jännittää jo ylipäätään matkustamista ja toisia koiria. Sieltä kun ei pääse ”karkuun” tai kunnolla liikkumaan niin voiko tulla pakokauhu?
   Oma koira on 10 kg painoinen ja pidemmällä kävelyllä alkaa olemaan raskas kantaa. 14 kg saa jo vähän kuntoilla jos pidempään kävelee.

   Sanoisin, että reppu voi olla hyvä ostos, jos jaksaa käyttää reilusti aikaa kouluttamiseen ja siihen, että koira kokee repun olevan oma turvapaikka. Jännittävän koiran kanssa pitää varmaan edetä reppureissailussa hitaasti. Ehkä hieman varauksella suhtaudun siihen, että reppu olisi ainakaan heti erittäin toimiva ratkaisu.

   Puhun myös tässä vaan meidän kokemuksista yhden koiran kanssa, joten erityisenä asiantuntijaneuvona ei kannata näitä ottaa. Tunnet kuitenkin oman koirasi kaikista parhaiten ja kokeilemalla selviää. Repun saa varmaan myytyä eteenpäin jos sitä ei pystykään käyttämään! Toivottavasti sait jotakin apua tästä pohdiskelevasta vastauksesta, jossa oli enemmän kysymyksiä kuin selkeitä vastauksia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top