Surf House Helsinki – kesä keskellä syksyä

Kaupungin uusin vetonaula Tripla on jäänyt omalta osaltani tutkimatta, vaikka muutama satunnainen junanvaihto Pasilassa onkin viime viikkojen aikana tullut tehtyä. Kauppakeskukset eivät muutenkaan ole pienistä kahviloista ja kirjakaupoista innostuvan henkilön ykköskohde, mutta Triplan Surf House Helsinki taas kuulosti ehdottoman kiinnostavalta käyntikohteelta. Olimmekin sopineet kaveriporukan kanssa suuntaavamme Grand Opening Partyihin tsekkaamaan mestan!

Ennen lähtöä tuskailin kotona vaatetusta, sillä verkkosivuilla luvattiin mukavaa +27 asteen lämpötilaa, mutta kaatosade ei oikein houkuttanut lähtemään kesäkuteissa. Paikan päällä on kuitenkin pukuhuone, jossa voi vaihtaa vaatteita ja itsekin heitin siellä shortsit päälle. Vaikkea auringonvaloa maan alla olevassa tilassa olekaan nostaa lämpötila mielialaa huomattavasti ja mahdollisuus kuoriutua hetkeksi sukkahousuista tai pitkistä housuista kevyempään vaatetukseen.

Avajaisjuhlissa pääsi tutustumaan myös flowboardingiin eli sisäsurfaukseen Suomen huippuja katsellen, sillä kilpailuissa koottiin Suomen maajoukkue kansainvälisten tuomareiden tarkan silmän alla! Surffaus ei ole ikinä itseäni innostanut ja en ole vielä keksinyt hyvää syytä tipahtaa monta kertaa veteen hukkumista peläten, joten olen pysytellyt rauhallisissa vesiurheilulajeissa kuten purjelautailussa ja suppauksessa. Osittain varmaan myös siksi, että Suomessa mahdollisuudet kokeilla ja harjoitella surffausta ovat hyvin rajalliset. Ensimmäistä kertaa flowboardingia katsellessa tuli kuitenkin sellainen fiilis, että tuota on pakko päästä testaamaan! Olin melkein valmis laittamaan laudan alle samantien, sillä temput ja ihan vaan laudalla ”leijuminen” näyttivät sen verran hauskalta. Kisat ja yleisö, sekä sopivan vaatetuksen puute kuitenkin jättivät tämän kokeilun toiseen kertaan. Vaikka mielikuvissa kuvittelinkin leijailevani laudan päällä yhdellä jalalla seisten luulen, että todellisuudessa jo laudan päällä seisominen on haastavaa. Todennäköisesti tuleekin oltua enemmän pyllyllään vedessä kuin seisovillaan laudan päällä, joten ehkäpä täytyy alkaa katsella pepputopattuja urheiluhousuja mahdollista kokeilua varten!

Surf House Helsinki on ottanut mallia Thaimaan Surf Houseista ja mielestäni paikassa oltiin onnistuttu hyvin tuomaan uusia elementtejä ja luomaan rento surf-tunnelma. Flowboardingin ja lenttiskenttien lisäksi on tarjolla myös ruokaa ja juomaa ja musiikki, sekä valot tahdittavat iltaa. Itse siirryin eilen 23 maissa kohti omaa sänkyä, joten en tiedä millainen meno paikassa oli kilpailun loputtua, mutta ainakin siihen asti kun olin oli tunnelma virkistävän erilainen. Ehkäpä jos olisi jäänyt pidempään olisi porukka siirtynyt nauttimaan rytmeistä tanssin muodossa.

Suunnitelmissa on mennä paikkaan ehdottomasti uudestaan, joko varaten flowboarding-tunnin tai ihan vaan viettämään iltaa kaveriporukan kanssa naposteltavasta ja lämmöstä rennosti nauttien. Koska 27 asteen lämpötilat ovat Suomesta verrattaen kaukana, tuo paikka mahdollisuuden nauttia smoothieta rantatuolissa kesämekossa vaikka marraskuisena perjantaina. Erittäin houkutteleva vaihtoehto pimeisiin talvi-iltoihin!

Surf House Helsinki lyhyesti:

Mikä: Kesäsimulaattori, jossa voi sisäsurfata tai hakea rantatunnelmaa keskellä talvea. Tarjolla mahdollisuus varata sisäsurffaus-tunti, saunoa, syödä ja juoda palmujen katveessa sekä tanssia varpaat hiekassa.

Kenelle: Jokaiselle, joka haluaa hetkeksi päästä rantatunnelmaan.

Missä: Triplassa Pasilassa Kerros -4

Muuta: Sisällä on mukavan lämmin ja pukuhuoneessa voi vaihtaa rantakuteet päälle jättäen talvikamppeet narikkaan.

8 thoughts on “Surf House Helsinki – kesä keskellä syksyä

 1. Mielenkiintoiselta kuulostaa. Olis kyllä hyvä piristys tähän kaamokseen. Onko paikkaan pääsymaksua vai voiko sinne tulla muuten vaan nauttimaan virvokkeista ja tunnelmasta jos ei halua surffata?

 2. Olen käynyt pari kertaa nyt Triplassa ja se on ollut molemmilla kerroilla niin täynnä, että ei ole huvittanut kierrellä enempää. Jos tuonne surffimestaan saa mennä vain kahvittelemaan ja ihmettelemään, niin se voisi olla kivaa. Miksei sitä voisi sisäsurffaustakin joskus kokeilla.

  1. Ensimmäisellä Tripla-käynnillä ajateltiin käydä tutustumassa paikkaan, mutta emme 15 minutissa päässeet lähellekään, joten jäi sillä kerralla kokematta. Lauantai-iltana kuitenkin ylipäätään rauhallisempaa ja varmaan muutenkin alkuruuhka rauhoittunut.

 3. Olen Thaimaassa tätä nähnyt. Lentiskenttiä sitten monessakin Keski,- ja Etelä-Euroopan maissa. No jaa… Ja tietty laskettuelua Dubaissa 😀

  Tripla on vielä katsomatta/kokematta. Tarkoitus on kuitenkin kiertää se ja Redi ennen joulua.

  1. En ole Thaimaassa näitä surffimestoja testannut, joten en osaa siihen verrata, mutta hauskaa saada Suomeen myös erilaisia konsepteja illanviettoon.

   Tripla itsessään on vielä kiertämättä. Katsotaan saako aikaiseksi mennä.

 4. Täällä yksi, joka on aika innoissaan tästä +27 kesätunnelmasta! Mä sain itse asiassa lahjakortin tuonne surffisimulaattoriin, joten jossain kohtaa täytyy lähteä kokeilemaan. 🙂 Muutenkin huippua, että näin lähelle on avautunut tuollainen kompleksi. Täytyis vain ennättää katsastamaan paikka 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top