Kaksi päivää Frankfurtissa – kaupunkiloma helmikuussa

Saksan lomamme ensimmäinen kohde oli Frankfurt, jossa vietimme yhden yön. Lähdin reissuun avoimin mielin, vaikka Saksa ei kuulukaan lempparimatkailumaihini, sillä Frankfurtia oli kehuttu erityisesti laajasta museotarjonnasta sekä runsaasta ravintola- ja kahvilatarjonnasta.

Sää Frankfurtissa helmikuussa

Vaikka Frankfurtissa oli ollut melko keväiset ilmat sattui saapumispäivänämme satamaan räntää koko päivän ja illan jolloin jouduimme luopumaan ajatuksesta kävellä illalla joen rantaa pilvenpiirtäjien valoja katsellen, sillä niitä ei ollut näkyvissä. Myös seuraava päivä oli sumuinen, kunnes sää hieman selkeni ja näimme joen toiselle puolelle. Helmikuussa säät ovat melko vaihtelevat ja myös mahdollisesti kylmän kosteat, joten paras lomailuaika helmikuu ei välttämättä ole, joskin tekemistä keksii myös hieman huonommalla ilmalla.

Aamun sää joella kävellessä

Englannilla pärjää ja julkiselle pääsee

Luin etukäteen Frankfurtin olevan kansainvälinen kaupunki, jossa pärjää englannilla ja suurimmassa osasta paikoista, joissa vierailimme tämä pitikin hyvin paikkansa, joskin esimerkiksi museossa, jossa vierailimme ei ollut tekstejä muuta kuin saksan kielellä. Vaikka kaupungissa on ilmeisesti paljon turisteja ja liikematkailijoita ei matkustajia ole erityisesti huomioitu esimerkiksi opasteissa. Lentokentältä keskustaan pääseminen vaati hieman pohdintaa ja lopulta turvautumista google mapsin reittien apuun. Finnairin suora lento saapui kentällä terminaaliin 2, josta oli ilmainen bussiyhteys 1 terminaaliin ja juna-asemalle. Juna-asemalla oli lippuautomaatti, mutta meillä ei ollut hajua millaisen lipun tarvitsisimme junaan ja mikä juna menisi keskustaan, sillä missään ei tätä selkeästi lukenut. Jonkin aikaa lipunostokoneen edessä seisottuamme tuli virkailija kuitenkin meitä auttamaan ja saimme liput ostettua, sekä tiedon oikeasta laiturista. Junamatka lentokentältä keskustaan oli noin 5€/henkilö. Mikäli aikoo liikkua myös keskustassa julkisilla on todennäköisesti järkevämpi ostaa päivälippu, jolla pääsee matkustamaan vuorokauden ajan useampikin henkilö.

Gluteenitonta ja lihatonta ruokaa

Saksa on perinteisesti ollut yksi hankalimpia matkustusmaita kun haluaa löytää gluteenitonta ruokaa, jossa ei ole lihaa. Frankfurtissa ravintola- ja ruokatarjonta on kuitenkin melko kattavaa ja itselläni ei tällä kertaa ollut ongelmia yhdessäkään paikassa, jossa söimme. Toki tietysti teimme myös valintoja ruokavalioni silmällä pitäen. Ensimmäisenä päivänä lounastimme intialaisessa ravintolassa buffet pöydästä. Lounaan hinta oli aika samaa tasoa kuin Suomessa. Illalla olimme aamun 5 heräämisestä ja päivän kiertelystä sen verran väsyneitä, että päädyimme hakemaan ranskalaiset hotellia vastapäätä olevasta Falafel 1818 paikasta. Vannoutuneena ranskalaiskriitikkona nämä ranskalaiset saivat hyvän arvosanan. Löysin myös seuraavana päivänä oman unelmaravintolani – pelkästään erilaisia ranskalaisiin perustuvia aterioita tarjoavan paikan. Frittenwerk, odotan että laajennat pian myös Suomeen <3

Galeriessa lounasta

Aamupalat ja välipalat ovat yleensä itselleni hankalin osuus, mutta REWE to go tarjosi mukavan aamupalavaihtoehdon lähellä hotellia ja paikasta sai myös napattua mukaan välipalaa take-awayna.

Tekemistä Frankfurtissa

Ensimmäisenä päivänä kävelimme ympäriinsä katselemassa pilvenpiirtäjiä ja jokea. Kylmä ilma ja sormien jäätyminen sai kuitenkin meidät etsiytymään myös sisätiloihin. Kaupungista löytyy shoppailumahdollisuuksia mukavasti  eri hintakategorioissa Primarkista ylöspäin. Hyvä maamerkki on bongata Galeria Kaufhof ostoskeskus ja kierrellä kadun varrella olevissa kaupoissa. Itse kauppakeskus ja sen ylimmässä kerroksessa sijaitseva näköalatasanne on ehdottomasti vierailun arvoinen. Oman matkani kohokohta oli katsella kaupungin maisemia ja pilvenpiirtäjiä kattoterassilla ja istua sen jälkeen syömään lounasta ravintolaan. Ruokaa löytyy taas moneen makuun, sillä jokainen voi valita joltakin tiskiltä itselleen mieluisan ruuan ja kaikki voivat lopulta istua kuitenkin samaan pöytään. Ehdoton suositus tälle paikalle varsinkin isommalla porukalla.

Frankfurt on kaupunkina ja arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen sekoitus pilvenpiirtäjiä keskellä täysin erityylisiä rakennuksia. Kaupungista löytyy myös huomattava määrä erilaisia kirkkoja, joita kannattaa käydä vilkaisemassa myös sisältä.

Pidän museoissa kiertelystä, mutta Frankfurtin tarjonnasta tuntui vaikealta löytää kiinnostavaa vaihtoehtoa. Päädyimme vierailemaan Dommuseossa, joka sattui olemaan kohdalla kun tuntui, että jäädymme ulkona kävelyn jälkeen. Sisäänpääsy oli vain muutaman euron hintainen ja museo oli sinänsä mukava kiertää, joskin ilman saksan osaamista eivät esineet tarjonneet kovin paljoa infoa.

Dom-museon esineistöä

Matkalla kyläilypaikkaamme ylitimme joen ja kävelimme myös hieman joen toisella puolella. Tunnelma tuntui muuttuvan joen ylittämisellä verkkaisaksi ja jos olisi ollut aikaa olisin mielelläni jäänyt istuskelemaan johonkin ihanista kahviloista, jotka sattuivat matkan varrelle. Jatkoimme kuitenkin matkaamme keskustan ulkopuolelle ja kyläilyreissun jälkeen jäimme tekemään kävelylenkin lähiössä ja läheisillä kaupunkipuutarhaviljelmillä.

Frankfurt on mukava kohde muutaman päivän kaupunkilomaan

Frankfurtiin pääsee kätevästi Suomesta muutaman tunnin suoralla lennolla ja Frankfurtista taas kätevästi jatkamaan reissua junalla, mikä tekee siitä helposti saavutettavan kohteen yhden tai kahden yön lomaan. Kaupungista löytyy tekemistä ja ruokatarjontaa erilaisista asioista innostuvalle matkailijalle. Frankfurt jää silti itselläni kategoriaan paikoista, joissa oli mukava käydä, mutta josta ei tule fiilistä siitä, että tänne olisi pakko päästä uudestaan. Tosin jäin hieman harmittelemaan sitä, etten nähnyt pilvenpiirtäjiä iltavalaistuksessa joella kävellessäni, joten mistäpä sitä tietää jos päädyn kaupunkiin sittenkin pian uudestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top