Rentoa menoa Koh Lantalla

Yksi Krabin matkamme kohteista oli Koh Lanta, jossa vietimme kaksi yötä. Saari osoittautui oletettua monipuolisemmaksi ja itse olisin viihtynyt siellä hieman pidempäänkin, jotta olisi jäänyt enemmän aikaa tutustua saaren eri kolkkiin.

Kulkeminen Koh Lantalle

Autolautalla kohti saarta

Koh Lantalle pääsemiseen kannattaa varata hieman aikaa, sillä kuten huomasimme paikkoja vaihtaessa, että kiire on useimmiten odottamaan, kuten ystäväni asian ilmaisi. Toisaalta muiden matkalijoiden kanssa jossakin istuskellessa ehtii vaihtaa kuulumisia ja tutustua, joten tässä mielessä suosittelen lämpimästi minibussikyytejä paikasta toiseen liikuttaessa. Minibussilla ajellessa näki myös maisemia ja autolautan osuus kyydistä oli lyhyt. Saavuimme perille alkuillasta juuri kun alkoi satamaan. Päätin ensimmäistä kertaa elämässäni testata huonepalvelua ja tilata ruuat suoraan kotiovelle. Fiilis ennen puhelua oli sama kuin joskus nuorempana kun piti itse soittaa ja tilata pitsat pitseriasta eli puhelinta palloteltiin ihmiseltä toiselle kunnes jonkun ruuanhimo ohitti soittamisen välttelyn.

Rantaelämää Long Beachilla

Long Beach on nimensä mukaisesti erittäin pitkä hiekkaranta. Monet hotellit sijaitsevat rannan tuntumassa ja rannalta löytyy erilaisia ravintoloita sekä thaihierontapaikkoja. Istahdimme ensimmäisenä iltana erittäin tunnelmalliseen paikkaan, jossa oli livemusiikkia ja nautiskelimme muutamasta kylmästä juomasta. Juomia nautiskellessa viereinen hierontapaikka alkoi näyttää erittääin houkuttelevalta ja olin koko reissun ajan ajatellut käyväni kerran hieronnassa, mutta jänistin viime hetkellä ja otin itselleni hieronnan sijaan kynsien lakkauksen ja totesin tehneeni aivan väärän valinnan matkaseurani valittua itselleen jalkahieronnan.

Lanta Old Town

Sunnuntaiksi olimme suunnitelleet saarikierrosta ja tarkoituksemme oli suunnata sunnuntaimarkkinoille vanhaankaupunkiin. Skoottereilla ajelu tuntui hieman hasardilta ajatukselta, joten suunnittelimme auton vuokraa, mutta meille todettiin, että saisimme kuskin ja minibussin about samaan hintaan, joten päädyimme tähän vaihtoehtoon. Valitettavasti homma ei mennyt kuskimme kanssa ihan yksiin, sillä kun kerroimme haluavamme markkinoille hän kertoi, ettei paikassa ole markkinoita. Totesimme silti haluavamme mennä paikan päälle ja saimme kysymyksen siitä haluammeko matkalla nähdä paikkoja. Ajattelimme, että meille esiteltäisiin paikkoja autosta, mutta sen sijaan meidät ajettiin johonkin paikkaan ja osoiteltiin kohti polkua. Polun lopusta löytyi kalafarmi ja lipunmyyjä joka pyysi 2000 bahtin sisäänpääsymaksua. Käännyimme takaisin kohti parkkipaikkaa ja esitimme toiveen päästä nyt suoraatietä vanhaankaupunkiin. Perille päästessämme markkinoita ei enää ollut ja hieman närkästyneenä hyppäsimme ulos autosta.

Aina kun hieman harmittaa on hyvä idea mennä syömään hyvää ruokaa, joten istahdimme alas yhteen ravintoloista ja tilasimme paikalliset yrttijuomat. Söin myös aikaisella lounaallamme elämäni parasta valkosipuliriisiä ihastuttavissa maisemissa. Kaupungissa tai oikeammin kylässä oli myös mukava kierrellä ja katsella ympärilleen ja samalla tuli tehtyä myös muutamia tuliaisostoksia.

Kuva: Noora Toiviainen

Kävelyllä kansallispuistossa

Vanhasta kaupungista matka jatkui kohti saaren eteläkärjessä sijaitsevaa Mu Ko Lanta kansallispuistoa. Saaren läpi ajallessa näki monta ihanan näköistä paikkaa, jonne olisi ollut kiva pysähtyä ihan vain ihailemaan maisemia.

Kansallispuistossa suuntasimme ensiksi ylös majakalle, jonne olikin hieman kiipeämistä. Kannattaa laittaa jalkaan kunnolliset kengät, sillä polun irtohiekka ja jyrkkyys tekevät helposti tehtävänsä ja muuten saattaa olla kumossa. Ylhäältä avautuvat maisemat olivat kuitenkin pienen hikoilun arvoisia vaikkakin sopivaa väliä napata omat kuvat parhaalta paikalta saikin hetken jonottaa.

Kuva: Noora Toiviainen

Ajatuksenamme oli myös kävellä puiston kävelyreitti läpi, mutta päätimme jättää leikin kesken, sillä iltapäiväaurinko ja nopeasti hupenevat vesivarat eivät vaikuttaneet kovin lupaavalta yhdistelmältä. Mikäli aikoo reitille lähteä kannattaa varmaankin valita aikainen ajankohta, jolloin ei vielä ole niin kuuma ja varata mukaan reilusti juotavaa. Luonnonpuistossa on myös erittäin kaunis ranta, joskin isot varoituskyltit portugalinsotalaivoista pitivät ainakin omat varpaani varmasti veden ulottumattomissa.

Puistossa liikkui myös paljon turisteihin tottuneita apinoita ja itse kiersimme suosiolla apinalaumat vähän kauempaa pitäen tavaroista visusti kiinni. Matkan negatiivisin muisto oli myös apinoihin liittyvä kun näin yhden turistin lyövän apinaa. joka oli mennyt istumaan tyypin skootterin päälle. Tälläinen käytös saa aikaan itsessäni syviä inhonväristyksiä ja en voi millään tasolla ymmärtää tuollaista käytöstä. Matkaillessa olet vieraana ja sinulla on erittäin suuri etuoikeus nähdä uusia asioita. Apinat voivat toki olla hieman rasittavia, mutta se on puhtaasti myös ihmisten oma vika. Suosittelen siis suhtautumaan niihin kuin mihin tahansa villieläimeen eli tarkkailemaan kohteliaan kaukana eikä houkutella niitä lähelle ruualla tai muilla tavaroilla.

Koh Lanta on hyvä yhdistelmä tekemistä ja rentoutumista

Koh Lantalla pääset nauttimaan ihanista rannoista, mutta halutessasi myös näkemään ja tekemään. Itselläni aika tuntui vähän loppuvan kesken, joten suosittelisin esimerkiksi 3-5 yön stoppia, sillä matkoihin menee noin puolikas päivä. Oma skootteri on varmasti hyvä valinta kiertää saarta, jos on yhtään tottunut sellaisella ajamaan.

4 thoughts on “Rentoa menoa Koh Lantalla

  1. Vähän on ollut Lanta suunnitelmissa tulevana kesänä. Oli kiva lukea vähän fiiliksiäsi. Ehdottomasti siis skootteri alle ja saarta kiertelemään. Tuo apinaepisodi oli ikävä. Ihmisestä kertoo niin paljon se, miten hän kohtelee eläimiä. Minulla tarttui taannoin Malakassa Malesiassa apina sääreen. Se oli ahdostava tilanne, enhän halunnut vahingoittaa eläintä, mutta samalla pelkäsin sen vahingoittavan minua. Verinaarmut kun olisivat voineet olla ihan todellinen riski. Jos apina on skootterin päällä, ei siitä ihmiselle vaaraa ole.

    1. Lantalla on myös tippukiviluolat, jotka olisin halunnut nähdä, mutta ei tällä reissulla ehtinyt. Itsekin pyrin pysymään vähän kauempana apinoista, koska en halunnut tulla purruksi ja vähän koin laumana perässä kuljevat apinat myös välillä ahdistaviksi. Silti ihmisten vihamielinen suhtautuminen hämmentää ja lisäksi juuri tuollainen käytös pahentaa tilannetta. Ehkä ihmisillä vähän kateissa ajatus siitä, että kyseessä on kuitenkin villieläin vaikka apinat ovat ihmisiin tottuneetkin, joten niihin pitäisi pitää vähän etäisyyttä ja tarkkailla kauempaa.

  2. Olen myös tehnyt samanlaisen parin päivän visiitin Lantalle, mutta siitä on tosin jo 10 vuotta. 🙂 Lanta oli kiva, muttei jäänyt erityisenä mieleen monien muiden Thaimaan saarien joukosta. Hirveä tuo apinatapaus. Käsittämätöntä käytöstä 🙁

    1. Itselleni tämä Krabin reissu oli ensimmäinen kerta Thaimaassa, joten kovin paljon vertailukohtia ei ollut. Itse eniten pidin Railaysta, mutta Lantalla yllätti se, että tekemistä oli yllättävän paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top