Päiväretki Hong saarelle

Päivä ihanalla paratiisisaarella nauttien auringosta ja rauhasta kuuluu varmasti jokaisen rantalomailijan toiveisiin. Saari retkeilylle meillä oli varattu vain yksi päivä, joten arvoimme mihin tai mille saarille lähtisimme käymään.

Valmis retki vai oma vene?

Meillä ehdotettiin valmiita retkiä, joilla käytäisiin useammalla saarella, mutta koska ajatuksenamme oli mennä omien aikataulujen mukaan päätimme, että oma pitkähäntävene olisi paras ratkaisu. Menimme siis aamulla rantaan ja odotimme hetken, jos rantaan olisi tullut muita Koh Hongille matkustavia, mutta koska Nopparat Thara ranta oli melko hiljainen päätimme ottaa koko veneen itsellemme, vaikka tämä tulikin vähän kalliimmaksi. Tällöin pääsimme sopimaan kuljettajan kanssa aikatauluista juuri niin kuin halusimme ja saarella sai viettää koko päivän rauhassa nauttien.

Varjon ottoa puiden alla

Venematka saarelle kestää noin 40 minuuttia ja pitkähäntävene käyttää katsomassa laguunia ennen rantautumista laituriin. Venematkaa varten kannattaa laittaa aurinkorasvaa sekä ottaa mukaan juomista ja kengät kannattaa myös laittaa jalkaan ennen laituriin astumista, sillä itse poltin jalkapohjat hyppäämällä ilman kenkiä kuumalle laiturille. Hongin venematka oli yksi lempiasioitani koko Krabin matkan aikana. Aurinko, vesi ja miellyttävästi viilentävä tuuli olivat juuri sitä rentoutumista mitä lähdin tältä reissulta hakemaan.

Hong Island

Aamupäivällä saarella oli rauhallisempaa ja aloitimme päivän uimalla. Uima-alue on rajattu ja myöhemmin päivällä vedessä alkoi olla hieman ahdasta varsinkin kun osa turisteista lilluu vedessä pelastusliivien avulla. Myöskään snorklausta ajatellen paikka ei tarjonnut mitään kovin erikoista. Kaloja rannassa näki myös ilman snorkkelia, sillä vesi on kirkasta ja kalaparvet lähtevät seuraamaan kun veteen astuu, jopa ahdistumiseen asti, jos sattuu olemaan henkilö, joka ei innostu kaloista aivan iholla… Olin myös jostakin syystä kuvitellut, että saarella pystyisi kävelemään toiselle rannalle, mutta rannan vaihto olisi onnistunut vain veneellä tai kajakilla, joten veitimme koko päivän rannalla, jonka laituriin vene jätti meidät.

Rannan takana kulki luontopolku, jonka kylttien teksteistä sai tietoa saaren luonnosta, kasvillisuudesta ja eläimistä. Ensimmäinen yrityksemme kulkea polku katkesi tielle linnoittautuneeseen varaaniin, jota ihastelimme kauempaa. Ilmeisesti turistit syöttävät saaren eläimiä mistä syystä ne tulevat kerjäämään turisteilta ruokaa. Polku kiertää rannan palaten sen toiseen päähän ja kävely kestää ehkä noin 15 min ajan hieman riippuen tahdista. Polun varrelta löytyy myös tsunami-muistomerkki, joka vei ainakin omat ajatukset kyseiseen katastrofiin. Kun kaipaa tekemistä rannalla makoilun vastapainoksi on lyhyt kävelylenkki polulla mukava piristys, sillä lyhyen matkan jaksaa taittaa myös kuumemmalla ilmalla.

Saarelle tultaessa maksetaan pieni maksu ja oli mukava huomata, ettei roskia näkynyt ympäri rantaa. Saarella on myös joitakin palveluita, kuten ilmainen wc ja pieni ravintola/kioski, josta haimme juotavaa.

Kuva: Noora Toiviainen

Päiväretkenä Koh Hong tarjosi valkoista hiekkaa, aurinkoa, vedessä lillumista ja luonnon läheisyyttä aivan eri tavalla kuin Ao Nangin ranta. Venematka saarelle oli aivan ihana ja päivän jälkeen takaisin hotellille palatessa oli ihanan rentoutunut olo. Mikäli joskus suuntaan paikkaan uudestaan pyytäisin veneen jättämään meidät laguunin viereisille pienille hiljaisemmille rannoille jos se olisi mahdollista.

2 thoughts on “Päiväretki Hong saarelle

    1. Nyt en valitettavasti enää muista kovin tarkkaan, mutta ei muistaakseni ollut kovin edullinen. Sanoisin, että maksettiin euroissa 80 pintaan, mutta muistini voi olla väärässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top